Installer plugins i ChatGPT

Denne guiden vil veilede deg gjennom prosessen med å logge inn på ChatGPT, navigere til innstillinger, og aktivere «Plugins» funksjonen. Hvis du ønsker å lese mer om hvordan det fungerer kan du lese vår artikel om «Introduksjon til plugins og web browsing»

En spennende utvikling i ChatGPTs evolusjon er introduksjonen av plugins. Disse tilleggsfunksjonene, eller «plugins», gir brukerne mulighet til å utvide og tilpasse ChatGPTs funksjonalitet, noe som skaper en mer personlig og tilpasset opplevelse.

Plugins er designet for å gi ChatGPT tilgang til et bredere spekter av informasjon og forbedre dens evne til å håndtere komplekse spørsmål og problemer. Ved å legge til spesialtilpassede plugins, kan brukere skreddersy ChatGPTs respons noe som gir en mer effektiv.

Plugins er kun tilgjengelig for ChatGPT Plus brukere og koster for tiden 20$ pr måned. Noe av fordelene med å abonnere på ChatGPT plus er at den tilgjengelig selv når etterspørselen er stor. Den skal også ha raskere responstid og tilgang til nyeste funksjoner

Logge inn på ChatGPT

 1. Åpne nettleseren din og gå til ChatGPT sin nettside. Her er lenken til nettsiden: https://chat.openai.com/
 2. På hovedsiden, klikk på «Logg inn» knappen som er plassert øverst til høyre på siden.
 3. Tast inn brukernavn og passord, og klikk deretter på «Logg inn» knappen.

Navigere til innstillinger

 1. Etter du har logget inn, vil du se ditt navn nederst til venstre på skjermen. Klikk på de tre prikkene som er plassert ved siden av ditt navn.
 2. En meny vil åpne seg. Velg «Settings» eller «Innstillinger» fra denne menyen.

Aktivere plugins i betafunksjoner

 1. Når du er inne på innstillinger, naviger til seksjonen merket «Beta Features» eller «Betafunksjoner».
 2. Inne i denne seksjonen, finner du en bryter for «Plugins». Klikk på denne bryteren for å skru på funksjonen.

Viser hvordan ChatGPT plugins aktiveres

Installere plugins

Plugins vil nå være tilgjengelig på toppen av ChatGPT under GPT-4.

Hvordan bruke plugins i ChatGPT

 1. Etter du har valgt «Plugins», vil du se en alternativ for «Plugin Store».
 2. Klikk på «Plugin Store» for å se tilgjengelige plugins.
 3. Innenfor «Plugin Store», vil du se en liste over tilgjengelige plugins.
 4. For å installere plugin, klikk på «Install»-knappen ved siden av det pluginet du ønsker å bruke

Oversikt over ChatGPT plugins

Aktivere plugins

 1. Naviger til toppen av skjermen og klikk på «GPT-4».
 2. Fra nedtrekksmenyen som vises, velg «Plugins».
 3. Velg ønsket plugin du ønsker å ta i bruk. (På nåværende tidspunkt er det begrenset til at du bare kan bruke opptil tre plugins samtidig.)

Viser hvordan du tar i bruk Plugins i ChatGPT

Test av plugins

For å benytte deg av plugins, må du inkludere det i spørsmålet eller forespørselen du gir til ChatGPT. For eksempel, hvis du ønsker å bruke «link reader» plugin, kan du skrive noe som: «benytt ‘link reader’-plugin på e24.no og gi meg de fem mest aktuelle sakene for i dag.»

Plugin link reader i bruk

Oppsummering

ChatGPT-plugins representerer et spennende fremskritt innen kunstig intelligens. De gir brukerne mulighet til å tilpasse sin ChatGPT-opplevelse og utvide den med ekstra funksjonalitet, noe som gjør at AI kan tilby mer spesialiserte og målrettede svar. Med ChatGPT-plugins har OpenAI klart å forbedre AI’s evne til å håndtere komplekse spørsmål og problemer, samtidig som den øker sin effektivitet og nøyaktighet.

Imidlertid, det er viktig å merke seg at plugins fortsatt er en beta-funksjon, og det er forventet at både utvalget av tilgjengelige plugins og deres funksjonalitet vil utvikle seg over tid. Selv om noen plugins allerede har vist seg å være svært verdifulle, er det fortsatt noen begrensninger og potensiale for forbedring. Likevel er det ingen tvil om at fremtiden for ChatGPT-plugins ser lys ut.