Nettleser i ChatGPT

Denne guiden vil veilede deg gjennom prosessen med å logge inn på ChatGPT, navigere til innstillinger, og aktivere «Browse with Bing» funksjonen. Hvis du ønsker å lese mer om hvordan det fungerer kan du lese vår artikel om «Introduksjon til plugins og web browsing»

«Browse with Bing»-funksjonen er en integrert del av ChatGPT, som gir brukerne muligheten til å hente sanntidsinformasjon fra nettet ved hjelp av Bing. Denne funksjonen ble lansert av OpenAI i mars 2023 for ChatGPT Plus-abonnenter og gjør det mulig for ChatGPT å hente sanntidsinformasjon fra nettet. Funksjonen er helt innebygd i chatgrensesnittet og gir mer aktuelle og oppdaterte svar, med tilgang til data fra nettet inkludert i svarene

ChatGPT Plus koster for tiden 20$ pr måned. Noe av fordelene med å abonnere på ChatGPT plus er at den tilgjengelig selv når etterspørselen er stor. Den skal også ha raskere responstid og tilgang til nyeste funksjoner

Logge inn på ChatGPT

  1. Åpne nettleseren din og gå til ChatGPT sin nettside. Her er lenken til nettsiden: https://chat.openai.com/
  2. På hovedsiden, klikk på «Logg inn» knappen som er plassert øverst til høyre på siden.
  3. Tast inn brukernavn og passord, og klikk deretter på «Logg inn» knappen.

Navigere til innstillinger

  1. Etter du har logget inn, vil du se ditt navn nederst til venstre på skjermen. Klikk på de tre prikkene som er plassert ved siden av ditt navn.
  2. En meny vil åpne seg. Velg «Settings» eller «Innstillinger» fra denne menyen.

Aktivere Browse with Bing i betafunksjoner

  1. Når du er inne på innstillinger, naviger til seksjonen merket «Beta Features» eller «Betafunksjoner».
  2. Inne i denne seksjonen, finner du en bryter for «Browse with Bing». Klikk på denne bryteren for å skru på funksjonen.

Hvordan aktivere browse with bing

Søk på internett med ChatGPT

Browse with Bing vil nå være tilgjengelig på toppen av ChatGPT.

Søk med funksjonen browse with bing

Du kan nå bruke ChatGPT til å søke på internett. Her et eksempel på et søk med «Browse with Bing»

Kan du finne 5 badestrender i Oslo ved sjøen

Her ser ut et søk etter badestrand i Oslo

Oppsummering

«Browse with Bing» markerer et betydelig skritt fremover for ChatGPT og brukerne. Denne funksjonen bryter ned barrierene for sanntidsinformasjon, og forbedrer drastisk relevansen og aktualiteten til svarene som ChatGPT kan tilby.

Med Bing som sin innebygde søkemotor, er ChatGPT nå i stand til å hente og bruke den mest oppdaterte informasjonen fra nettet. Dette gir brukerne muligheten til å få svar på spørsmål om aktuelle hendelser og emner som tidligere kunne være utenfor rekkevidde på grunn av ChatGPT’s kunnskapsluttdato.