OPENAI nyeste datamodell GPT-4 er nå lansert

OpenAI har i dag 14 mars kunngjort at de har utviklet en ny og forbedret versjon av sitt deep learning-system, GPT-4. Den nye GPT-4 er en stor multimodell som kan ta imot både bilder og tekst som input, og som kan generere tekst som output.

OpenAI har brukt seks måneder på å utvikle GPT-4 ved hjelp av erfaringer fra ChatGPT og sies å være mer enn 500 ganger kraftigere enn nåværende ChatGPT.

GPT-4 har en bredere kunnskap og evne til å løse vanskelige problemer med større nøyaktighet. GPT-4 kan generere bildetekster, klassifiseringer og analyser basert på bilder. Med GPT-4 kan du lage lengere innhold, holde lengere samtaler og søke og analysere dokumenter med over 25 000 ord.

Hva er forskjellen på GPT-3 og GPT-4?

GPT-4 har en betydelig større kapasitet enn GPT-3. Mens GPT-3 har 175 milliarder maskinlæringsparametere, har GPT-4 hele 10 trillioner parametere, noe som gjør at den kan behandle og generere tekst med større nøyaktighet og flyt. GPT-4 kan også håndtere flere typer data, inkludert bilder, videoer og tall. En annen viktig forskjell er at GPT-4 er designet for å være mer kreativ og samarbeidsvillig, og kan generere og redigere mer tekniske skriveoppgaver. OpenAI har også jobbet hardt for å gjøre GPT-4 mer sikker og tilpasset, og den vil være mindre tilbøyelig til å produsere uønsket innhold eller feilinformasjon.

Bruksområder for GPT-4

GPT-4 vil kunne lese bilder og konvertere det den ser til tekst. Dette betyr at den vil kunne gjenkjenne objekter, ansikter og annen informasjon fra bilder og deretter skrive ut beskrivende tekster basert på denne informasjonen. Dette kan være spesielt nyttig for brukere som arbeider med store mengder bildebasert data og som ønsker å automatisere prosessen med å konvertere bildedata til tekstbeskrivelser. GPT-4 vil dermed kunne gi en ny dimensjon til bruken av kunstig intelligens, og gi oss en forsmak på hva vi kan forvente oss av fremtidige teknologiske fremskritt.

OpenAI gpt-4
Bilde hentet fra OpenAi

ChatGPT med API

GPT-4 vil ha muligheten for API , som gjør det mulig for utviklere å integrere GPT-4 i sine egne applikasjoner og plattformer. Dette vil gjøre det enklere for utviklere å bruke GPT-4 til å generere tekst på en mer effektiv måte. Med API-tilgang vil utviklere kunne dra nytte av GPT-4’s avanserte evner til å generere tekst og løse komplekse problemer. API-tilgang vil også åpne opp for nye bruksområder, for eksempel å integrere GPT-4 i chatbots eller virtuelle assistenter. Det vil være spennende å se hvordan utviklere vil bruke GPT-4’s APIèr i sine egne applikasjoner, og hvilke nye bruksområder som vil åpne seg når GPT-4 blir tilgjengelig for offentligheten.

Tester og eksamen

GPT-4 har vist seg å være betydelig mer nøyaktig enn sin forgjenger, GPT-3, når det gjelder å løse tester og eksamensoppgaver. Dette skyldes den økte størrelsen og avanserte resonneringsevnen til GPT-4, som gjør at den kan behandle store mengder informasjon og generere mer presise svar. GPT-4`s kapasitet til å forstå og analysere komplekse sammenhenger og problemstillinger, gjør den til et kraftig verktøy for akademiske formål og forskning. Med GPT-4 kan brukere forvente mer nøyaktige resultater og raskere behandling av data. Les også vår tidligere artikkel her om hvordan kunstig intelligens gjør det på tester.

GPT-4 eksamen resultat
Graf hentet fra OpenAi

Begrensninger

Til tross for sine evner, har GPT-4 lignende begrensninger som tidligere GPT-modeller. Viktigst av alt er at den fortsatt ikke fullt ut pålitelig (det «hallusinerer» fakta og gjør faktafeil). Det bør utvises stor forsiktighet ved bruk av språkmodellen, spesielt i kontekster med høyt behov for nøyaktighet.

Oppsummering

GPT-4 vil bringe en revolusjon til feltet av kunstig intelligens og tekstgenerering ved å gi oss uante muligheter. Med 10 trillioner maskinlæringsparametere, vil GPT-4 være banebrytende for nye produkter som kan generere, redigere og samarbeide med brukere på kreative og tekniske skriveoppgaver som å komponere sanger, skrive bøker og mye mer. GPT-4 vil også kunne behandle flere typer data inkludert bilder, lyder og tall, og kan til og med lese bilder og gjøre det den ser om til tekst. Med GPT-4’s utvikling av APIèr vil mulighetene for tekstgenerering være ubegrensede.