ChatGPT Code Interpreter

Introduksjon til ChatGPT Code Interpreter

I den raskt voksende verdenen av kunstig intelligens (AI) og samtale-roboter, har OpenAI introdusert en innovativ funksjon for ChatGPT. Men var du klar over at du kan forsterke ChatGPTs kapabiliteter ytterligere med en fascinerende funksjon kalt ChatGPT Code Interpreter? NB! siden denne artikkelen ble publisert har OpenAI endret navnet på funksjonen til «Advanced data analysis«

ChatGPT Code Interpreter er en innovativ funksjon som gir brukere muligheten til å kjøre Python-kode direkte i en chat-sesjon med ChatGPT. Dette åpner for et bredt spekter av nye bruksområder, fra dataanalyse og visualisering til løsning av komplekse matematiske problemer og mye mer.

Med ChatGPT Code Interpreter kan du skrive Python-kode og kjøre den direkte i chat-vinduet, noe som gir deg muligheten til å utføre komplekse beregninger, manipulere data, generere grafikk, og mye mer, alt innenfor rammen av en enkel chat-sesjon.

Denne funksjonen er et kraftig verktøy som kan hjelpe deg med å utnytte det fulle potensialet av ChatGPT, enten du er en dataforsker, en utvikler eller bare en nysgjerrig bruker som er interessert i å utforske hva AI kan gjøre. Så, er du klar til å dykke dypere inn i verdenen av ChatGPT og oppdage hva ChatGPT Code Interpreter har å tilby?

Hva er Code Interpreter?

ChatGPT Code Interpreter er en funksjon i ChatGPT utviklet av OpenAI. Denne funksjonen gir ChatGPT evnen til å kjøre Python-kode direkte i chat-sesjonen. Med andre ord, i stedet for bare å chatte med ChatGPT, kan brukere nå skrive og kjøre Python-kode, få resultater, og til og med diskutere kode med boten.

Hva gjør dette så spesielt? Tenk deg muligheten til å utføre dataanalyse, løse matematiske problemer, eller til og med generere grafiske visualiseringer, alt mens du har en samtale med ChatGPT.

I kjernen er ChatGPT Code Interpreter en bro mellom verdenen av naturlig språkbehandling og programmering. Det representerer et skritt fremover i hvordan vi kan samhandle med AI, og gir oss en glimt av fremtiden der grensene mellom mennesker og maskiner blir stadig mer uskarpe.

Hva er Python?

Python er et programmeringsspråk kjent for sin enkelhet og lesbarhet. Det ble opprettet av Guido van Rossum og ble først utgitt i 1991. Siden den gang har det vokst til å bli et av de mest populære programmeringsspråkene i verden.

Python har etablert seg som det foretrukne programmeringsspråket for kunstig intelligens (AI) og maskinlæring. Dets enkelhet, fleksibilitet og rike økosystem av biblioteker gjør det ideelt for å utvikle og trene komplekse AI-modeller.

Noen kjennetegn ved Python er:

 1. Enkel syntaks: Python-kode ligner ofte på engelsk, noe som gjør det lett å lese og forstå.
 2. Allsidighet: Python kan brukes til alt fra webutvikling og databehandling til kunstig intelligens og vitenskapelig databehandling.
 3. Stort samfunn: Det er et stort globalt samfunn av Python-utviklere som kontinuerlig bidrar med verktøy, biblioteker og ressurser for å forbedre språket.
 4. Tolket språk: I stedet for å kompilere kode, tolker Python den, noe som betyr at du kan kjøre koden så snart du har skrevet den.

En datamaskin som viser kode

Hvordan fungerer ChatGPT Code Interpreter?

ChatGPT Code Interpreter er en avansert funksjon integrert i ChatGPT som tillater brukere å kjøre Python-kode direkte i en chat-sesjon. Men hvordan fungerer det egentlig, og hva er teknologien bak denne funksjonen?

 • Arkitektur: Kjernen i ChatGPT Code Interpreter er basert på OpenAI’s GPT (Generative Pre-trained Transformer) arkitektur. Dette er en type dypt nevralt nettverk designet for å forstå og generere tekst ved å bruke transformer-modeller. Disse modellene er i stand til å behandle store mengder tekstdata og generere svar basert på den opplæringen de har mottatt.
 • Kodeutførelse: Når en bruker gir en kodeinstruksjon, blir denne koden sendt til en sikker server backend hvor den blir kjørt. OpenAI har satt opp et isolert miljø på disse serverne for å sikre at koden kjøres sikkert uten å påvirke andre prosesser eller data.
 • Interaksjon med GPT: Når koden er kjørt, blir resultatet sendt tilbake til ChatGPT, som deretter bruker sin GPT-arkitektur til å formulere et passende svar eller forklaring basert på koderesultatet.
 • Sikkerhet: Sikkerhet er en topp prioritet. Kode som kjøres via ChatGPT Code Interpreter blir utført i sandkassemodus, noe som betyr at den er isolert fra resten av systemet. Dette forhindrer potensielle sikkerhetsrisikoer og sikrer at brukerens kode ikke kan påvirke eller få tilgang til kritiske systemressurser.
 • Integrering med ChatGPT: Hele prosessen er sømløst integrert med ChatGPTs vanlige chatfunksjon. Dette betyr at brukerne kan veksle mellom vanlige spørsmål og kodeutførelse uten avbrudd.

I kjernen kombinerer ChatGPT Code Interpreter avansert nevral nettverksteknologi med sikker kodeutførelse, noe som gir brukerne et kraftig verktøy for både samtale og programmering i ett enkelt grensesnitt.

Eksempler på Code Interpreter i bruk

ChatGPT Code Interpreter åpner døren for en rekke praktiske anvendelser ved å kombinere kraften i kunstig intelligens med kodeutførelse. Her er noen eksempler på hvordan denne funksjonen kan brukes i det virkelige liv:

 • Utdanning og læring: Lærere kan bruke ChatGPT Code Interpreter som et interaktivt verktøy for å undervise i programmering. Studenter kan stille spørsmål, kjøre kodeeksempler og få umiddelbar tilbakemelding, alt i sanntid.
 • Dataanalyse: Forskere og dataanalytikere kan bruke ChatGPT til å kjøre Python-kode for å analysere datasett, utføre statistiske beregninger eller visualisere data direkte i chat-vinduet.
 • Prototyping: Utviklere kan raskt teste små kodebiter, algoritmer eller funksjoner ved hjelp av ChatGPT Code Interpreter, noe som gir en rask og effektiv prototyping-prosess.
 • Teknisk support: IT-avdelinger kan bruke ChatGPT som et førstelinje supportverktøy. Når brukere støter på tekniske problemer, kan de beskrive problemet, og ChatGPT kan kjøre diagnostisk kode for å identifisere og kanskje løse problemet.
 • Automatisering av oppgaver: Ved å kombinere ChatGPTs evne til å forstå naturlig språk med kodeutførelse, kan brukere automatisere små oppgaver ved å gi instruksjoner i vanlig språk.

Disse eksemplene er bare toppen av isfjellet. Med ChatGPT Code Interpreter er mulighetene nesten uendelige, og det er spennende å tenke på hvordan denne teknologien kan forme fremtiden for hvordan vi samhandler med datamaskiner.

Se Norges befolkningsstatistikk komme til liv ved hjelp av Code Interpreter

Konklusjon

ChatGPT Code Interpreter representerer en banebrytende utvikling i grensesnittet mellom mennesker og kunstig intelligens. Ved å kombinere kraften i OpenAI’s avanserte chatbot, ChatGPT, med muligheten til å kjøre Python-kode direkte i en chat-sesjon, har denne funksjonen åpnet døren for en rekke nye og spennende anvendelser.

Fra pedagogisk kodeundervisning og rask prototyping til interaktiv dataanalyse og automatisering av oppgaver, gir ChatGPT Code Interpreter brukerne et kraftig verktøy som kombinerer fordelene ved naturlig språkbehandling med kodeutførelse. Dette gir en mer intuitiv og engasjerende måte å samhandle med teknologi på.

I oppsummering er ChatGPT Code Interpreter et skritt mot en fremtid der grensene mellom menneskelig kommunikasjon og maskininteraksjon blir stadig mer sømløse.

Her er noen ofte stilte spørsmål (FAQ)

Hva er ChatGPT Code Interpreter?

ChatGPT Code Interpreter er en funksjon integrert i ChatGPT som lar brukere kjøre Python-kode direkte i en chat-sesjon med ChatGPT.

Er det trygt å kjøre kode med ChatGPT Code Interpreter?

Ja, sikkerhet er en topp prioritet for OpenAI. All kode som kjøres via ChatGPT Code Interpreter blir utført i et isolert og sikret miljø, noe som forhindrer potensielle sikkerhetsrisikoer.

Hvilke programmeringsspråk støtter ChatGPT Code Interpreter?

For øyeblikket støtter ChatGPT Code Interpreter Python-kode. Dette er på grunn av Pythons popularitet og allsidighet, spesielt innen dataanalyse og AI-relaterte oppgaver.

Hvordan integrerer ChatGPT Code Interpreter med andre OpenAI-tjenester?

ChatGPT Code Interpreter er sømløst integrert med ChatGPT, noe som betyr at brukere kan veksle mellom vanlig tekstchat og kodeutførelse uten avbrudd.

Er det ekstra kostnader forbundet med å bruke ChatGPT Code Interpreter?

ChatGPT Code Interpreter er en del av ChatGPT Plus-abonnementet. Det kan være ekstra kostnader avhengig av bruken, så det anbefales å sjekke OpenAI’s offisielle nettside for detaljert prisinformasjon.

Video

Se video av denne artikkelen kommer.